Около 50 пловдивчани, чийто деца учат в двете основни школа „Душо Хаджидеков” и „Георги Бенковски” - обявени за сливане, се събраха рано сутринта пред сградата на Общински съвет - Пловдив на ул. „Авксентий Велешки” на протест, предаде репортер на TrafficNews.bg.

Родителите окупираха символично местния парламент, където ще бъде гледано предложението по административното сливане на двете училища в едно. Хората застанаха на паркинта на бившия Младежки дом и аплодираха общинските съветници, които влизаха в сградата. Недоволните родители издигнаха плакати с надписи: „НЕ местете децата ни извън квартала”, „НЕ на сливането!” и "Не рушете ОУ "Душо Хадгидеков". Протестът протече мирно и интелигентно.

Родителите стояха повече от 40 минути на паркинга, изчаквайки съветниците да се съберат. После те бяха поканени в Заседателната зала. Според правилника, гражданите могат да присъстват на заседанието, но не и с плакатите.

Какво ще се случи с пловдивските школа „Душо Хаджидеков” и „Георги Бенковски” след обединението, според Общината, вижте ТУК.


Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg