Община Пловдив печели войната с проститутките на Алеята на любовта, научи TrafficNewS.bg! 17-те камери са прогонили жриците от местата, на които предлагаха платена любов. 

24-часовото видеонаблюдение е дало резултат и вече не се наблюдава нито една проститука на Алеята, сдобила се се със славата на прозвището Алея на любовта. 

Както съобщихме още в началото на октомври, камерите следят за нарушители на Алеята до Централна гара-Пловдив. По този начин се реши проблема с момичетата за платена любов, които създават неприятности на живущите в района.

Камери ще следят за нарушители на закона и реда на т.нар. Алея на любовта до Централна гара. По стълбовете бяха поставени общо 17 камери с оптична връзка и LED осветление на стойност около 15 000 лева съгласно сключен договор между районната администрация и Трафик СОТ.

Наблюдението и записите ще се съхраняват във видеооперативен център, а при установена нередност сигналите ще се подават към Второ РУП. Периметърът на камерите, който ще бъде наблюдаван непрекъснато 24 часа в денонощието, е от спирката срещу „Централна гара" до ул. „Христо Станчев" до Стоматологичния факултет на Медицинския университет.

„Осигурен е 24-часов мониторинг на периметъра. При забелязване на нарушители, или подготовка за извършване на престъпление нашите патрули реагират веднага като задържат нарушителите и уведомят полицаите от Второ РПУ”, заяви представителят на Трафик СОТ Любомир Апостолов.

 „Сигурността на жителите на района и тяхната безопасност и спокойствие са от основно значение за мен. Затова се радвам, че се реализира една моя идея и инициатива за поставяне на видеокамери на т.нар. „Алея на  любовта", обясни заместник-кметът Георги Титюков.

 „Проблемът с проституцията от много години тормози хората от квартала. В районната администрация има не малко жалби и оплаквания. Надявам се, че намерихме трайно решение и поставените камери не само ще ограничат, но и ще спрат непристойните действия, нарушаващи обществения ред, от страна на жени и мъже, които предлагат платена любов", допълни още Титюков.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg