Как храненето влияе на психиката ни през пролетта. Тази тема беше обсъждана на специална беседа в Пловдив. Лекторите – д-р Галина Арабаджиева и психологът Събка Дякова отговаряха на въпросите на хората, които се интересуват от тази тема. Специалните интервюта с тях – гледайте в здравната рубрика на TNS.bg:

Беседата е първата от цикъла "Здраве, щастие и красота", в който д-р Арабаджиева съвместно с различни доказани специалисти от страната и чужбина ще представят на публиката начините, по които хората сами могат да бъдат здрави, щастливи и красиви чрез прости методи и техники.

Д-р Галина Арабаджиева е холистичен лекар с над 17 години стаж, доказан през годините дерматолог-венеролог, специалист по лечебно хранене и диетика, детоксикация и прочистване на организма; хомеопат; специалист по клинична арома терапия. Излекувала е много хора с правилно хранене и промяна на начина на живот. Има специализации по дерматология и венерология.

В момента работи като консултант в клиника "Медлайн". Д-р Арабаджиева е основател и основна фигура в холистичен център „Хармония" – Пловдив. Излекувала е много хора с методите както на традиционната медицина, така и с методите на храненето, арома терапията, начина на живот. Д-р Арабаджиева е лектор на различни форуми в страната и чужбина.

Събка Дякова-Чехович е психолог с над 10 години стаж. Има специализации в България и Полша по "Психодрама", "Базисни терапевтични умения", Техники за работа с родители на трудни деца", "Техника за емоционална свобода - ТЕС", Психотерапия чрез тялото,
Арт-терапевтични методи, гр. Варшава, Техники за преодоляване на негативни емоции. През 2012 г. издава първата си книга "Фитнес за женската душа".
„Вярвам в целостта на човешкия организъм и считам, че за да бъде здрав, човек трябва има единство и баланс между ум, душа и тяло. Всеки сам решава дали да се поддържа като се довери на холистичната медицина", твърди д-р Галина Арабаджиева.

"Целта на психотерапията е промяната към добро. Емоционалните кризи и физическите болести са сигнал, че моментът е дошъл. Промяната е винаги възможна, тя е закона на живота" - Събка Дякова-Чехович.

TNS.bg