Жена от Пловдив е изключително възмутена от отношението на лекар в пловдивска болница, който се е държал арогантно и подигравателно с нея и болната й майка.

Нашата читателка разказва, че в четвъртък вечерта майка й се обадила с оплакване за много силни болки в крака. Жената отдавна имала сериозни проблеми, тъй като е с ганглион на крака и вече е претърпяла две операции - една през 2015-а и една през 2017-а година, но за съжаление няма значително подобрение. Така тя късно вечерта потърсила дъщеря си, тъй като не виждала друг изход, освен да отиде до болницата, за да може поне малко болките да утихнат. Дъщеря й разказва, че по това време е нямало къде другаде да заведе болната си майка и се отправили към спешното в бившата Окръжна болница. 

След кратко лутане из рецепцията, те изпратили двете жени в ортопедията, а след това жената трябвало да бъде прегледана и от хирург. Тогава се появил д-р Атанас Славов – ортопед, който ги приел с насмешка в кабинета си и според нашата читателка бил употребил алкохол.

„Още с влизането, въпросният доктор вместо да влезе в положение, започна да се смее подгиравателно и каза, че това не било спешен случай и вече му било писнало от такива като нас. Аз му обясних, ако случаят не беше спешен, а майка ми не се превиваше от болки, нямаше да бъдем тук и наистина имаме нужда от помощта му.

Д-р Славов ни най-малко не се трогна от моето обяснение и продължи с арогантното си поведение. Започна да ме пита:

"Вие тъпа ли сте или аз съм тъп? Олигофрени такива, писна ми да се занимавам цял живот с такива тъпанари като вас!”, крещял доктора.

 „Тогава аз го попитах как може да се държи така и какъв е този начин на разговор.Та той миришеше на алкохол, което също не му спестих и му го казах в очите. Тогава дойде й кулминацията на цялата нелепа ситуация. Той започна да ми казва да не говоря така и ме попита дали искам да ми зашлеви един шамар”, разказва пловдивчанката.

След всички заплахи, тя му казала, че ще извика охрана и полиция, което явно не се понравило на доктора и той я ударил през ръката! В същото време се появил негов колега хирург, а жената вече набирала номер 112. Когато д-р Славов видял на къде отиват нещата, започнал да се извинява. Въпреки това, нашата читателка подала сигнал на 112 в 01:00 часа на 14 юни, които казали, че ще разгледат случая.

"В понеделник ще потърся началника на Окръжна болница, за да напишем и там жалба срещу д-р Славов. До кога ще търпим подобно отношение, до кога ще търпим такова отношение и подигравки? Не мога да повярвам, че лекар може да се държи толкова нечовеши с пациентите си, особено, когато става дума за човешки живот? Докога!?” – разказва още нашата читателка.

След нейната история, ние се свързахме с д-р Аргир Аргиров – прокурист на УМБАЛ "Пловдив", за да поискаме и неговото становище по случая. Той ни увери, че ще направи необходимата проверка и ще се свърже с д-р Атанас Славов, от който ще поиска обяснение за въпросната случка и ще ни предостави и неговата теза, относно случая.

Очаквайте продължение.