Млад пловдивчанин получи номинация в конкурса Добровoлец на 2017. Иван Христов е само на 23 години, а вече е помогнал на десетки души. Младежът се съревновава с още шест доброволци от страната, които са дали своя принос и са съдействали на институциите при бедствия и аварии.

Пловдивчанинът е ръководител на групата по Първа долекарска помощ на ДФ"Пловдив 112". През изминалата година той е организирал и провел повече от 12 специализирани обучения за членове на екипа на ДФ и външни участници.

Освен специализираните обучения, той провежда и безплатни курсове по първа помощ за ученици, студенти и родители в базата на формированието. Участвал е в няколко полеви обучения съвместно с други служби от Единната Спасителна Система като ръководител екип, а в момента подготвя част от най-голямата съвместна демонстрация на доброволни формирования в България, която ще се проведе на 16 декември в Пловдив, съвместно с ДФ София, ДФ Белово, ДФ Кричим, ДФ Вълчедръм и ДФ Елин Пелин.

Иван Христев е пример за млад и активен човек, със сериозно отношение и желание да развива социално значими каузи каквато е сферата на Първата помощ в България. Гласуването за Доброволец 2017 става с харесване на снимка в страницата на "Национална Асоциация на Доброволците в Република България – НАДРБ", като гласовете ще се зачитат до 4 декември.