Община Пловдив ще форсира концесионните процедури за три футболни съоръжения на Спартак Пловдив и Локомотив, научи TrafficNews.bg. Градските власти са пуснали обществена поръчка за избор на фирма, която да изготви нужните анализи и документация, с която да се извършат концесиите на стадионите.

Тя е на стойност от 70 хил. лева и включва инвестиционните намерения за:

1.„Ремонт и реконструкция на стадион „Тодор Диев”

2.„Реконструкция и модернизация на стадион „Локомотив””

3.Изграждане на футболен тренировъчен комплекс в зона А-8 в район „Тракия” на площ от 46 декара.

Дейностите, които трябва да направи фирмата изпълнител са правен, технически и финансово-икономически анализ, както и съпътстващите документи по концесията.

„Решихме да пуснем поръчка, за да могат да станат по-бързо нещата – докато има инвеститори за съоръженията. Отделът по общинска собственост е много натоварен и нещата с документацията може да се забавят по-дълго. За това се надяваме до няколко месеца всичко да е направено и да влезе за гласуване в Общинския съвет”, заяви зам.-кметът Георги Титюков пред TrafficNews.bg.

Освен трите спортни съоръжения, утре ще бъде представен и техническото задание за стадион „Пловдив”. Припомняме, че и Ботев Пловдив започна активно да работи по рестартирането на  строежа на Колежа.

При изпълнението на тези проекти Пловдив на практика ще се превърне в града с най-много модерни футболни стадиони в България. В момента състоянието е на другия полюс, което е една от големите болки на най-футболния град у нас.

След реновацията стадион „Пловдив” ще приема до 42 000 душиТехническото задание на съоръжението е готово, възлагат проектиране

Дават голям терен на Локо Пловдив в Тракия за база, стадионът на концесия за 30 годиниОт ръководството на „черно-белите” са внесли документацията в Община Пловдив за взимане на имотите

Дават ст. „Тодор Диев” на новия собственик на Спартак, концесията на Колежа влиза извънредноКомисията по следконцесионен контрол решава във вторник за стадион „Христо Ботев”

Общината и Ботев подписаха за Колежа! Обявиха кога ще е завършен стадионът СНИМКИСтадионът ще бъде с 18 500 места и ще приема мачове от Европа