Общинският съвет в Пловдив ще вземе две ключови решения за съдбата на два от футболните стадиони. На предстоящото заседание на 12 април се очаква бащиците на града да дадат зелена светлина за стадионите „Христо Ботев” и „Тодор Диев”.

В дневния ред на сесията вече е влязло предложението стадионът на „Спартак” да бъде вкаран в графата, която ще позволи неговата концесия. Досега спортното съоръжение бе в програмата за отдаване под наем.

С промяната още на следващата сесия новият благодетел на Спартак Динко Миленчев може да вземе стадиона на концесия през новото дружество „Спартак Пловдив 1947”.

По предварителна информация хазартният бос смята да вложи около 3 милиона лева. Планира се реконструкция на централния терен, трибуни за 5 000 зрители, осветление и ремонт на сградата.

В дневния ред на сесията обаче удължаването на концесията на стадион „Христо Ботев” не е заложено. Причината е, че във вторник е събранието на комисията по следконцесионен контрол, която трябва да одобри предложението. Така то може да влезе на сесията в извънреден порядък в сряда, а в четвъртък то да се гласува.