Огромна дупка зейна на улица в пловдивския квартал Кючук Париж, сигнализира читателка на TrafficNews.bg. Вчера вечерта девойката се прибирала от работа около 9 часа вечерта, когато пред входа си на улица „Енисей” се натъкнала на неочаквано препятствие.

„Оказах се в средата на море, а пътното платно беше изчезнало. В опит да се размина с друг автомобил, пропаднах в дупка с ширина метър и половина”, разказва потърпевшата.

Оказало се, че причината за наводнението е ВиК авария – спукана тръба е довела до пропадането на паветата. Последствието от пропадането в ямата била счупена броня и изкривена предпазна ламарина на спирачен път.

Шофьорката няколко пъти звъняла на 112, уведомила и ВиК за проблема и след два часа стоене във водата през нощта, пътят бил отводнен, а тя получила протокол от КАТ.

„Внимавайте как се движите из улиците в Пловдив!  Въпросът ми е ВиК ли са виновни заради старите тръби, поддръжката на пътищата ли или Общината? Реших да си търся правата пък да видим дали изобщо ще се случи нещо!”, възмущава се шофьорката.

Заради аварията тази сутрин в района няма вода, като от ВиК не съобщават кога ще бъде отстранен проблемът.  Дупката е обезопасена.