Есенният парти сезон под тепетата стартира в мига, в който бийчбаровете по морето събраха тентите и затвориха врати. Когато в Пловдив гостуват популярни диджеи и хипхопъри , пред клубовете се вият опашки. Но това е само началото! Разгарът на сезона предстои, а в битката за клиенти ще се включат нови участници. Всички се готвят за големият купон през декември и януари.

Миналият сезон приключи с две затворени чалготеки и един нов клуб – „Бедрум”. Клуб „Хибрид” затвори още преди Нова година със скандал между собствениците. На негово място се появи „7 sins” , но и неговата слава бързо залезе и през пролетта купонът там приключи. За сметка на това обаче съседният „Бедрум” заложи на изискана визия и известни джиджеи и събра собствена аудитория почитатели.

Този сезон обаче предстои титаничен сблъсък. След като клуб W грабна приза „Най - добър клуб на годината”,  до него се появи  култовата дискотека „Мегами” , която ще отвори врати след седмица. В  столицата брандът вече е наложен и клубът, който е в хотел „Маринела”,  вече година събира хайлайфа. „Мегами”, което означава „богиня” в превод от японски, е със сериозна заявка към любителите на нощни приключения. Огромно пространство, елегантен интериор в източен стил, известни диджеи и най- известните имена от музикалната сцена. Така районът на Сточна гара ще се превърне в Триъгълника на удоволствията, а мястото ще бъде известно с името "Мегами Хилс". Парти шампионите ще могат да започват вечерта в W, а след това да продължат в „Мегами” или  „Спирит”. Или пък да направят Голям шлем отбивайки се и в трите клуба.

Това, разбира се, изобщо не означава, че конкуренцията от „Галакси”  стои със скръстени ръце. Проблемите с НАП, заради които дискотеката бе затворена за десет дни през юли, вече са в историята и сега до сградата никне нов клуб – „Бета”. Собственикът на Галакси вероятно също иска да гостите му да не се „разсейват” в други клубове и ще им предложи да не се отдалечават много за старта на вечерта. Очаква се open партито да бъде най-късно в първите дни  на декември.

В тази парти зона  е и Бедрум, на чиято сцена всяка седмица се качват  известни изпълнители и диджеи от страната и чужбина.

Тази седмица култовата дискотека от 90-те „Флорида” отново отвори врати, този пък като клуб „Блинг”. Собствениците му го рекламират като „първият и единствен по рода си хип-хоп клуб в Пловдив и правят заявка за революция в клубния живот на почитателите на рапа. Да се надяваме, че прогнозите им се базират на сериозно проучване сред аудиторията, защото последните няколко опита за нов клуб на това място се провалиха с гръм и трясък. Първите коментари във фейсбук страницата на Блинг не са впечатляващи  

Все още не е ясно коя от големите чалготеки ще влезе на мястото на  „7 Sins”. Апетити към мястото проявяват The One и Планета Премиум.

Не са малко пловдивчаните и гостите на града, които предпочитат да  се забавляват в популярните под тепетата пиано- барове. Те ще могат да избират между „Гетсби”, Синатра”, „Монарх” и „Куатро”.