Наркоканал за амфетамини е разкрит в пловдивския затвор, научи TrafficNews.bg. Само ден след абсурдното бягство на двамата рецидивисти Владимир Пелов и Радослав Стефанов, които със стрелба напуснаха Централния софийски затвор, се оказва че един от осъдените за разпространение на наркотици, продължава да развива престъпната си дейност и то в сериозни размери. 

Във вторник вечерта при акция на Криминална полиция са задържани Марина Евтимова и двамата братя Фарук и Неждет Манаф от Карлово. Минути преди това тримата осъщестяват сделка по продажбата на половин килограм амфетамини. Братята предават на момичето чанта с плодове и натурален сок, а тя им дава 2 500 лева. Амфетаминът е в кутията от натурален сок, като по- късно полицаите намират 507 грама. 

Следва обиск в квартирата на Марина, в която са открити везна със следи от наркотик и марихуана. Младата женва има връзка с добре познатия на полицията наркопласьор Петър Бончев- Бонети. След разпореждане на Окръжна прокуратура след внезапен обиск в затвора и в стаята на Бончев в ТПО "Хеброс" са намерени още 26 таблетки в крак на маса, превърнат в тайник. Намерени са и два телефона. 

Бонети бе арестуван преди две години с голямо количество дрога.  При обиска в дома му  полицаите намират 500 хапчета екстази  и 200 грама амфетамин.  Бонети  е лежал няколко пъти в затвора за притежание и разпространение на наркотични вещества. Последната му присъда е за разпространение на хероин.

Бончев е от Поповица, където години наред държеше известното крайпътно заведение „Бонети”. Бонев работел с ограничен кръг клиенти и приема поръчки по телефона, като използва  кодови названия за различните наркотици.