„Истинска касапница в центъра на Пловдив! Автомобил мина през спирка, заби се в билборд, има загинал!”

„Пияни и без книжка са двамата 20-годишни  от тежката катастрофа на бул. „Марица”

„Така изглежда смачканият до неузнаваемост автомобил ковчег на двамата младежи”

„Влюбените Ралица и Боян са жертвите от касапницата в Пловдив”

Това са само част от черните заглавия през месец януари за пътните инциденти, при които загинаха млади хора.

На прима виста за миналата година в зверски катастрофи загинаха трима младежи в пловдивския район „Тракия”, близначки и техен приятел в Стамболийски, а в края на годината момче на бул. „Найчо Цанов”, след като се заби в стълб.

19-годишен загина на място, след като се заби с беемвето си в насип” е черното заглавие от тази сутрин. Новината за смъртта на Иван Димитров се разпространи мигновено, след като TNS.bg публикува информация за инцидента.

Инцидентът е настъпил минути след полунощ, като по първоначална информация става въпрос за гонка. Момчето е управлявало мощния автомобил с висока скорост на равно с този на негов приятел, когато губи контрол и се преобръща в крайпътната нива.

Общото между всички изброени случаи от една страна е възрастта на жертвите – между 17 и 22 години, а от друга автомобилите-ковчези, в които са загинали. Лъскави беемвета и мерцедеси са колите, смачкани до неузнаваемост. Каква е причината за черната серия, която през последния месец се превръща в епидемия – отговор потърсихме от Ангел Кьосев – управител на „Ауто Хаус” – една от най-големите фирми за продажба на нови автомобили в Пловдив.

„Според мен проблемът не е в марката на автомобила, а в несъобразената скорост и състоянието на гумите. Виждаме, че всички загинали шофьори са млади и неопитни, а това са бързи автомобили и предимно със задно задвижване и са по-трудно управляеми в зимни условия. По тази причина смятам, че се случват тези събития. Трябва да се намали скоростта и младите да започнат да внимават. За съжаление не си взимат поука след толкова много смъртни случаи”, казва Ангел Кьосев.

На въпроса епидемия ли е при 18-19-годишните да се водят в бързи и скъпи коли, Ангел Кьосев отговаря така:

„Бих казал да. Те се стремят към най-доброто. Манталитетът на българина е такъв. Младото поколение израсна в едни години, в които всички искат да са с мерцедеси, беемвета, бързо да забогатеят и да показват един стандарт"

TNS.bg призовава да се спазват правилата за движение, защото една грешка понякога струва човешки живот, а когато колата катастрофира и хората в нея загинат, връщане назад няма.

Яница, Виолета и Ивайло - децата, които никога няма да пораснат 

TNS.bg