След като стана ясно, че скоро няма да можем да минем през подлеа на „Гладстон“, който ще бъде отворен най-рано през месец март, решихме да видим как изглеждат нещата там. И в момента на мястото се работи активно, видя репортер на TrafficNews.bg. И вътре в съоръжението, и над него има работници, извършващи строителните дейности. Което обаче не е голямо успокоение...

Припомняме ви, че се очакваше движението по съоръжението да бъде пуснато до края на годината. В началото на тази седмица обаче се разбра, че това няма да е възможно поради сложността на ремонта. Кметът Иван Тотев обясни, че там постоянно се работи, но на всеки две седмици се правят оперативки, за да се поръчат следващите материали, които са нужни за ремонта.

Все пак, за да успокои хората, Тотев каза, че ремонтът на площад „Централен“ няма общо с ремонта по съоръжението, тъй като настилката над него е ясна и тя ще бъде от вибропресовани плочки и количествата дори вече са поръчани. Така че не е възможно той да забави още финализирането на ремонта на подлеза.

Ще поживеем, ще видим...