Дрогирани младежи нападнаха павилион за дюнери от веригата "Алекс фуд". Инцидентът е е станал във вторник вечерта на бул. "Пещерско шосе", където фирмата има обект. "Към 23 часа пред павилиона спряха три коли, слязоха няколко младежи и си поръчаха дюнери и айрян. Единият каза, че айрянът е вкиснат и започна да се заяжда. И друг път съм се разправял с пияни и дрогирани и предпочитан да не влизам в спорове. Затова му казах, че ще му го сменя" разказва 22-годишният Назми Ахмед, който е бил дежурен същата нощ. 

Това обаче не успокоило претенциозния клиент и той продължил да се заяжда и да заплашва. Назми извикал СОТ-а, а младежите изчезнали с колите. Час по-късно обаче групата се върнала подсилена от с още хулигани, които извадили стикове за голф и отново започнали да заплашват персонала на дюнера. "Казаха, че ще ни убият и ни приканваха да излезем и да се бием с тях. Бутаха масите за хранене, счупиха едната. Аз пак натиснах паник- бутона", спомня си Назми. Сотаджиите се върнали и хулиганите отново избягали. За да се върнат към 1,15, вече  въоръжени. 

"Минаха с колата покрай дюнера, а след това обърнаха и се върнаха. Вторият път стреляха с пистолет във въздуха. Тогава вече не издържахме и повикахме полиция" твърди момчето. Дежурните от Второ районно се отзовали на сигнала. 

Образувана е проверка по случая. Служителите на "Алекс фуд" са дали показания в полицията и са съобщили номерата на колите, с които нападателите са се придвижвали. 

"Имаме охранителни камери. Ще предоставим записите на полицията, за да им помогнем" коментира за TrafficNews.bg собственикът на веригата Имат Муса.