Наскоро изградена детска площадка в Кючук Париж зад Камела се превърна в кварталната кръчма, сигнализира читателка на TrafficNews.bg. Oще от рано сутрин беседката в детския кът е превзета от различни групи, които си пийват винце, замезват и пушат цигари. Единствените излишни в случая се оказали майките и децата! Най-лошото е, че не става въпрос за прецедент, а за редовна практика. Вечер на мястото се събират тийнейджъри, които остават бунище след себе си, на пейките край площадката засядат клошари и дори служителите на „Чистота” използват съоръжението, за да си починат и да изпушат няколко цигари.

„Капакът на всичко бе група от пенсионери, които решиха да се почерпят в беседката на детската площадка. Бях с дъщеря си и друга майка с деца на катерушките, когато групата влезе и се настани на пейките. Разпънаха си вестници, запалиха си цигари и си извадиха чашки и бутилка с червено вино”, разказва възмутена нашата читателка.

Жената не се сдържала и им направила забележка и ги помолила поне да пушат извън площадката, тъй като там навсякъде е пълно с фасове. Групата обаче реагирала остро на критиката и един от мъжете започнал да отправя обиди и нападки към майката.

„Държах на ръце детето си, а той ме обиждаше с грозни епитети. Накрая излязоха, но оставиха разпилени вестници, кутии от цигари и боклуци”, разказва жената.

Резултатът от всички тези сбирки е , че новата детска площадка вече е изпочупена. Липсват части от оградата и вратичките.