Държавата развързва кесията за разкопките на могилата Малтепе. В края на ноември археологът доц. д-р Костадин Кисьов е внесъл в Министерство на културата подробна план-сметка с фиксирани разходи по параграфи. 

След като представихме публично част от археологическия обект в присъствието на премиера Бойко Борисов, министъра на културата Боил Банов и кмета на Пловдив Иван Тотев, имахме допълнителна среща. Показах им някои неща, защото трябваше да разберат мащаба на откритието. Могилата в Маноле е извън европейските стандарти, откритие от световна величина е, обясни директорът на Археологическия музей в Пловдив. Той допълни, че разкриването на археологическия обект ще допринесе за развитието на туризма не само в региона, но и за цяла България. 

Ще бъде една голяма реклама.  На тези допълнителни разговори  представих какво според мен евентуално ще открием долу, че това е един огромен гробен комплекс. Разбрахме се и по отношение на финансирането – ще бъде смесено от една страна Община Пловдив ще отпусне повече средства, а от друга на базата на изготвената план-сметка, ще има целево финансиране от Министерството на културата.  От толкова години разкопки – 33 години работя като археолог на терен, за първи път съм спокоен по отношение на финансирането. И съм спокоен не за друго, а защото този обект е извън нормалните, познатите рамки в българската и балканската археология, каза доц. Кисьов.