„Изкупителна жертва съм! Не съм виновен за катастрофата, а другият шофьор ме нападна и потроши колата ми. Арестуваха ме заради миналото ми”, заяви пред TrafficNews.bg 25-годишният Кристиян Атанасов- фенът на "Ботев", който преди две години хвърли самоделна бомба на мач и тя се взриви в ръката му.

Той бе задържан за 24 часа след катастрофа  близо до стадион "Христо Ботев". Официалната версия гласи, че младежът минавал с автомобила си по ул. "Ралица" и в близост се разминал с друг автомобил, в който пътували момче и момиче. Явно притеснен от малката дистанция между двете коли, Кристиян натиснал клаксона, отворил прозореца и започнал да псува. Момчето го попитало какъв е проблема, а Кристиян навил волана и ударил колата им. 

Версията на Кристиян обаче е друга. По думите му той минавал по улица „Ралица”, която заради паркираните коли била изключително тясна. БМВ-то, което било със софийска регистрация, му засекло пътя, като двете коли се ударили.

В този момент шофьорът излязъл от немската кола и започнал да рита колата на Кристиян, като му счупил и страничното огледало. В колата била и приятелката на фена на Ботев. За да се защити той го напръскал със спрей и се обадил на 112.  Кристиян показа телефона си, от който се вижда, че е говорил 2 минути с централата на 3 януари в 17.43.

Дошлите на място униформени от 6 РУ обработили катастрофата и задържали младежа, който прекарал 24 часа в ареста. Днес той отново е бил в районното, като откарал колата за оглед. Той и другият шофьор получили актове за катастрофата.

„МВР не си върши работата! Когато стана един инцидент преди време на футболен мач от полицията идваха и ни взимаха отпечатъци от обувките. Нека сега да направят същото и да видят как обувките са му отбелязани върху колата ми”, каза Кристиян. Той допълни, че ще търси правата си докрай в съда.

Срещу него е образувано досъдебно производство за хулиганство.