Ново понижение на цената на бензин А95 бе отбелязано днес. Проверка на TrafficNews.bg показа, че на една от бензиностанциите на булевард "Източен" този вид гориво в момента се продава за 2.03 лева за литър. Като цяло в града максималната цена за най-масовия бензин достига 2.32 лева. Дизелът и той отбеляза поевтиняване, като днес цената му в града под тепетата е между 2.23 и 2.43 лева за литър. По бензиностанциите днес цената на метана е в границите на 1.49-1.57 лева за килограм, а бензин А98 варира между 2.24 и 2.66.

Под 2 лева за литър падна цената на бензин А95 в две бензиностанции в София, в един обект в Бургас и село Васил Левски. Още в понеделник цената на бензина и дизела тръгна надолу, след като за денонощие масовите горива поевтиняха с 4-5 стотинки за литър. Само за ден средното поевтиняване в страната на всички продавани горива е 3 стотинки. Област Хасково е начело в класацията за най-голямо поевтиняване на горивата в България за днес. Според данните, трите основни горива - бензин, дизел и газ, тук са слезли с близо 10 стотинки на литър в сравнение с вчерашните нива.

След протестите горивата в Пловдив поевтиняха рязко - ето с колко и къдеНа бензиностанциите в страната се появиха невиждани цени от 2.03 - 2.04 лева за литър А95