Бум на новородени деца отбелязаха пловдивските АГ отделения. 31 бебчета проплакаха в трите най-големи лечебни заведения в града. Част от майките са пожелали да родят точно на 8.08.2018 г., тъй като вярват, че трите осмици в датата ще донесат късмет на детето им. Повечето бебета обаче са родени нормално и сами са избрали това да се случи точно днес.

„Не си спомням откога не сме имали толкова много раждания”, коментира пред TrafficNews.bg д-р Ангел Ставрев от АГ болница „Селена”. От началото на деня там проплакаха 25 дечица, като още няколко жени се очаква да родят всеки момент. Д-р Ставрев разказва, че когато се налага да се извърши планирано секцио, около 20 процента от родителите се консултират с астролог, за да изберат най-подходящата дата за това. Днес обаче само 12 от 25-те раждания са били с цезарово сечение. А едва 6 от майките са пожелали да гушнат наследника си точно на 8 август. Освен от Пловдив, днес в болницата са родили и жени от Хасково, Кърджали, Пазарджик, Свиленград и Бургас.

Сред новородените е и внучката на управителя на УМБАЛ „Каспела” доц. Д-р Илиан Дойков. Момиченцето носи красивото име Елия.

Три момичета и едно момче се появиха на бял свят на 8.08 в Родилното отделение на АГ клиниката на УМБАЛ „Свети Георги”. Три от ражданията са били секцио, но датата не е избрана заради повтарящите се осмици, а по лекарска преценка. Двама юнаци са поели първата си глътка въздух в УМБАЛ „Пловдив”.