Бай Ганьовците в рейса могат да бъдат открити не само зад волана на любимите ни автобуси от градския транспорт. Много често безобразно поведение демонстрират и хората, които ни продават билетчета. Негово величество Кондукторът понякога може да е учтив и любезен, но в други случаи може да ни гледа така сякаш сме го стиснали за врата и го караме насила да си върши работата и да ни продаде билет.

Понякога обаче лошото в кондукторите проличава и по друг начин. Като например на снимките, които читател на TNS.bg ни изпрати. Те са направени в автобус, движещ се по линия номер 36 в Пловдив.

На тях ясно се вижда как кондукторката е решила, че не може да укроти тютюневия си глад и безцеремонно си е запалила цигара в автобуса.

"Снимките говорят сами за себе си. Аз също съм пушач, но много от хората не са и не им е приятно", пише нашият читател, който изразява своето възмущение от това, което е заварил в автобуса.

И как да не е възмутен? При всяко качване в автобус, пътниците са заринати от забранителни стикери и табели - освен обичайните забрани за говорене с шофьора (което изглежда не важи, когато той говори с теб по телефона), забрана за внасяне и консумация на закуски и напитки, както и, разбира се - абсолютната забрана за пушене.

Изглежда обаче за кондукторката това не важи. Тя е решила, че щом нуждата от цигара се обади, на нея трябва да бъде отговорено веднага. Дори по време на работа. Дори когато в автобуса пътуват пътници, на които едва ли им е приятно служител на транспортната фирма да нарушава правилата пред очите им. Добре поне, че не си е сипала и едно малко...

В никакъв случай не искаме да засегнем съвестните кондуктори в градския транспорт, които ежедневно балансират в лашкащите се по пътя автобуси, вършат си работата и спазват правилата. Но за да бъдат повечето от тях такива, лошите примери трябва да бъдат показвани.

Още истории от новата ни рубрика "Бай Ганьо в рейса":

Бай Ганьо в рейса: Гениално-абсурден ремонт връзва фаровете на автобус №1 към парното

Бай Ганьо в рейса: Шофьор надува гръцко и кара бясно из Пловдив, намига на пътнички

Навън вали и в рейса също! Кондукторите карат пловдивчани да сядат на мокрите седалки СНИМКИ

Бай Ганьо в рейса: В Единицата парното духа студено, а кондукторката затваря вратата ръчно

TNS.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат сигнали, снимки и видео. Очакваме вашите сигнали за рубриката "Бай Ганьо в рейса" на имейл: redaktor@trafficnews.bg 

Още новини четете ТУК

TNS.bg