Дрога била причината за скандала, довел до сбиването в ресторант "Весело село" в Банско в навечерието на студентския празник, научи TrafficNews.bg. На 7 декември след скандал в ресторанта арменецът Хамлет Швамонян нападна с нож 27-годишния инструктор по карате Иван Калоферов /27/. 

Лансираната версия, че двамата младежи са се сбили заради момиче, според запознати не отговаря на истината. Бащата на Хамлет - Карен Шмавонян, също  категорично отрича скандалът да е станал заради момиче. Прободеният на три места каратист вече си е в къщи, а Хамлет е в ареста. Според близки на арменеца, той е извадил нож при самозащита. 

Имало запис, накойто се виждало как арменецът се отбранява, как върви на заден ход, как два пъти го изправят от земята и го пребиват от бой с юмруци. 

Положението на Шмавонян изобщо не е розово, тъй като той има 3 годишна условна присъда за рекет и отвличане. През 2013 година той и негов приятел - Хайрапет Демирян отвлекли Христо Вълков и  го накарали да подпише документ, че им дължи 800 лв. Парите били за дрога, която двамата арменци му дали, но той не им платил.

Хамлет е част от бригада млади арменци, които са познати в града като "арменската мафия". Калоферов е треньор по карате, но няма данни да се е замесвал в побоища. Той  далеч няма славата на Хамлет и компания, които от време на време "избухват" по заведенията под тепетата. 

Схватките не винаги завършват с победа за бригадата, но според хора от ъндърграунда каквото и да станело - "арменчетата никога не пискали". Което преведено означава, че дори да ги набият - не се оплакват в полицията. 

А през последните години е имало няколко случая, когато арменците влизали в люти схватки с бивши мутри от 90-те. Емблематичен е случаят пред ресторант "Ефир 100", когато известният Боньо Робовски препикал обувките на един от "мафията". След задължителната размяна на любезности "Абе ти луд ли си? Знаеш ли аз кой съм? - А ти знаеш ли аз кой съм?", арменците се нахвърлили върху Робовски. След минути обаче в боя се хвърлил и аверитена Боньо и нещата загрубели. В крайна сметка Робовски приключил със счупен нос, а трима от арменците влезли в болница с разпрани усти, натрошени зъби и доста сериозни травми. 

Въпреки това обаче историята приключила без нито една жалба в полицията. Подобна ситуация имало и през 2014- та, но този път пред Планет клуб. Отново няколко счупени глави, но без правни последици за никого. Преди студентския празник е имало сбиване и пред един от актуалните нощни клубове, твърдят информирани.



TrafficNews.bg