11-годишно момче от Пловдивско е прието в УМБАЛ "Свети Георги" с тежки изгаряния и е с опасност за живота. Момчето е предизвикал волтова дъга, след като се е качил върху товарен вагон на гарата в село Труд вчера следобед. Ученикът явно е искал да си направи екстремно селфи, но не преценил, че проводниците са доста ниско над вагоните. 

Откаран е с линейка в болницата и е приет с над 65 % изгаряния в Клиниката по термични травми. Изгарянията по тялото му са доста тежки и лекарите се борят за живота му. 

Уведомена е Районна прокуратура. 

Момчето живее в многодетно семейство в селото, родителите му са безработни. Има 7 братя и сестри. 

През 2016 година по същия сценарий пострада и пловдивски ученик на гара Филипово. Той също се качил за селфи върху жп композиция.

Националната компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) и Агенцията за закрила на детето с кампания в училищата започваха кампания срещу екстремната мода младежи да си правят селфи върху покрива на влак.

„Това е един проводник, но в него тече електрическа енергия, която е 25 хиляди волта. Два метра е безопасното разстояние, всяко приближаване под тези два метра до самия кабел и до конструкциите, които го държат е опасно от удар от волтовата дъга”, предупреди инж. Неделчо Спасов от Инспектората по безопасност към НКЖИ.

От Агенцията за закрила на детето и НКЖИ се опитват да убедят младежите, че рискът за живота в името на един кадър не е смелост, а безумна опасност.