Прахосмукачка робот отбеляза на картата си отпечатъка на инатливо и мързеливо куче, което не се маха, докато тя чисти помещението. Забавният случай на "картотекирано" куче веднага стана много популярен в социалните мрежи.

Извънредно мързелив млад лабрадор се оказа „заснет” от робота. Роботизираната прахосмукачка очертала тялото на спящото куче на пода в своята карта на почистването, защото изкуственият разум на машината преценил, че това е „неподвижен обект”, който следва да се заобикаля.

Роботите-прахосмукачки са чудесни устройства, които могат да бъдат ценен помощник в домакинството. Но техните способности за почистване са ограничени заради неподвижни предмети като мебели, отбелязва Mirror. Или като… особено мързеливи домашни любимци.

Споделяйки снимка на „картата на пода”, подадена от Roomba след почистване на къщата, братът на собственичката на прахосмукачката написа в Twitter: „Леле майко, Roomba-та на сестра ми рисува кучето на картата на пода, защото то не ще и не ще да се помръдне!”

Отпечатъка на кучето, който изкуственият интелект на прахосмукачката нарисува в своята карта на почистване

Публикацията бързо се разпространи из интернет, а хората бяха изумени от категоричността на кучето да остане перфектно неподвижно през цялото време: дори отделните му лапи са „картирани” от робота.

Самата жена няма Twitter, но нейният брат и дъщеря му продължиха да разказват в интернет за мързеливия лабрадор и неговите взаимоотношения с домашния робот-прахосмукачка.

Племенницата сподели по повод снимката: „Това е Мечо, кучето на сестрата на татко! Той е на 7 месеца и тежи 35 килограма. Майка казва, че Roomba често му прегазва опашката… Но Мечо не се интересува”.