Samsung Electronics обяви, че продажбите на смартфоните със сгъваем екран Samsung Galaxy Fold ще започнат през месец септември тази година, съобщи The Wall Street Journal, цитиран от money.bg.

Пускането на модела на пазара беше забавено по-рано през годината заради структурни недостатъци, които бяха открити от журналисти, които получиха тестови бройки.

Сега най-големият производител на смартфони в света уверява, че проблемите са отстранени. Горният защитен слой на устройството е променен, като на дисплея е добавена допълнителна защита. Пантите на устройството също са укрепени.

Цената на телефона ще се запази като обявената по-рано през годината - 2 000 долара.

Телефонът разполага с екран, който в отворено положение е като таблет и се затваря като книга. В сгънато положение телефонът може да се държи в ръка и пренася в джоб като обикновен смартфон. Когато телефонът е затворен, потребителите могат да оперират на екрана, който се намира от външната страна.

Samsung Galaxy Fold трябваше да излезе на пазара официално на 26 април. Преди това обаче телефонът беше даден на технически рецензенти, които да го изпробват. Същите се сблъскаха с няколко основни проблема - едните несъзнателно отлепиха горния слой на дисплея на устройството, мислейки го за фабричен защитен протектор, други бяха разочаровани от пантите, а трети - от екрана.

Мъките на технологичния гигант покрай пускането на новия модел напомниха на тези с модела Samsung Galaxy Note 7 през 2016 година. Тези модели имаха проблеми с батерията и бяха регистрирани случаи на самовъзпламенили се устройства. Инцидентът струваше на Samsung милиарди долара.

От компанията обясниха, че моделът ще се продава само на определени пазари, но не уточни кои точно.

"В момента сме в процес на крайни тестове на подобренията на продукта", посочиха от компанията за изданието.