Юбилейният iPhone е най-очакваното устройство в мобилната индустрия в седмиците, оставащи до края на годината. Аpple планират да го представят официално на събитие, което ще се проведе на 12 септември. iPhone 8 няма да е единствения нов хардуерен продукт, който ще бъде показан от технологичния гигант на тази дата. От Pocket-Lint ни информират, че тогава ще видим още двa смартфона, но те няма да имат буквата S в името си. Това означава, че Apple няма да представят iPhone 7S и 7S Plus.

Вместо това моделите ще се казват  iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone Edition. Припомняме ви, че Apple използват "S" в името на смартфоните си още от премиерата на iPhone 3GS. Преминаването директно към цифрата 8 ще отбележи първият път, в който се пропуска "S". Според новите данни iPhone Edition ще е най-скъпата версия от трите и ще предложи дългоочаквания OLED дисплей, както и двойна задна камера. Очаква се това да е първия iPhone, който няма да има Home бутон.

 Потребителите ще могат да използват усъвършенствана технология за разпознаване на лица. iPhone Edition ще поддържа и популярния стандарт за безжично зареждане Qi. Можем само да се надяваме, че в дните до премиерата ще разберем повече детайли за подобренията в трите нови смартфона. Новите устройства на Apple вероятно ще се превърнат в едни от най-продаваните модели и ще изострят значително конкуренцията в глобалния пазар на смартфони.

Новият смартфон на Apple ще струва минимум $999 (1 641 лева)."Осмицата" или Edition, както ще се казва моделът по последни слухове, ще стане най-скъпият iPhone досега.

Хилядарка в зелено ще струва базовата версия с памет 64 GB. По-скъпите модификации с 256 и 512 GB ще се предлагат съответно за $1 099 (1 809 лв.) и $1 199 (1 973 лв.).