Колата е скъпо нещо и човек може да работи с години, за да си позволи да я купи. Отнема обаче по-малко от минута да я откраднат. Bright Side разкрива няколко хитрини, които всеки може да използва, за да се предпази от автомобилните крадци.

1. Бебешки видеомонитор

Кражбите обикновено се случват през нощта, когато има по-малко хора и собственикът е малко вероятно да се появи. Дори и да нямате дете, можете да си купите бебешки видеомонитор.

Така винаги знаете се случва вътре на момента. Бебешките монитори имат нощно виждане и аудио, така че ако някой се опита да влезе в колата ви, ще бъдете предупредени незабавно. Дори колата ви да бъде открадната, ще имате външния вид на крадеца, за да бъде открит по-лесно.

2. Кил суич (Kill Switch)

Опитни крадци имат нужда само от няколко секунди, за да запалят почти всяка кола – но не и когато захранването е спряно. Кил суичът е устройство, което прекъсва захранването на двигателя и не можете да запалите, докато не го изключите. Обикновено в автомобилите се слагат по няколко скрити кил суича, така че ще отнеме дълго време на крадеца намери всички.

Единственият проблем с тези устройства е, че не е лесно да инсталирате сами. Ако нямате електричарски умения, по-добре да отидете при техник.

3. Свалящ се волан

Крадците са много добри шофьори, но дори и те не могат да карат кола без волан. Ето защо може да инсталирате волан, който се сваля. Да, малко е шантаво да отидете на бизнес среща с кормило в ръце, но сигурността изисква жертви.

4. Скоби

Никой няма да опита да краде кола със скоби. Изисква твърде много работа. Неслучайно ги използват за незаконно паркирали автомобили. Ако вие не можете да карате колата си със скоба, не може и крадецът. Единственият проблем със скобите, че отключването отнема време. Удобно е само ако паркирате за дълго.