Такива модели се появяват като резултат от грешките на маркетолозите. Те се предлагат на пазара на достъпна цена, но в замяна потребителят получава характеристики, типични за флагмани.

Днес ще ви разкажем за 5 забележителни случая на среден клас смартфони, които са по-добри от по-скъпите модели.

ASUS ZenFone 3 — по-добър от ASUS ZenFone 3 Deluxe

ASUS ZenFone 3 Deluxe ZS550KL е брат-близнак на ZenFone 3 Deluxe ZS552KL. Притежава същите дисплей, камери, батерия, процесор и памет, но е в метален корпус.

Ако сте хвърлили поглед на флагманския ZenFone 3 Deluxe ZS570KL, който е по-скъп, имайте предвид, че той по нищо не е по-добър от по-малкия му брат, който, освен това, е с 90% по-ниска цена.

Дисплеят на ZenFone 3 Deluxe е с качеството на този в Galaxy Note 3 (2013). Диагоналът му е 5.7 инча, като автономната работа се осигурява от батерия с капацитет 3000 мАч. Качествената IPS матрица е гаранция за добри впечатления.

Колкото до камерата, тя ще впечатли почитателите на снимките със смартфон.

Обемът на паметта е доволно голям за цената, която се плаща – 64 GB.

По качество на звука от стереоколонките и в слушалките Deluxe също е на ниво, да кажем на това на ZTE Axon 7.

И накрая – оперативната памет е 6 GB.

Moto Z Play — по-добър от Moto Z

На външен вид тези два модела са почти еднакви, но Z Play е по-практичен. Разполага още с 3.5 мм жак.

Екранът е с диагонал 5.5 инча, Quad HD. Капацитетът на батерията е 2550 мАч. Можем да определим оптимизацията на Motorola като отлична. Подобна автономна работа забелязваме у Samsung Galaxy Alpha и HTC One A9.

Разбира се, Moto Z си има своите преимущества пред по-новия модел – по-качествена камера, Snapdragon 820 срещу Snapdragon 625, 4 GB оперативна памет срещу 3 GB.

HTC 10 Lifestyle — по-добър от HTC U Ultra

Този телефон е доста красив на вид. Качеството на метала, боята и добре оформените краища правят впечатления. Дори изглежда от класа. Стъкленият U Ultra с преливането на цветове също е привлекателен, но лесно се надрасква.

В новия телефон звукът е по-добре. Освен това оптическата стабилизация на предната камера е по-полезна. Променена е системата за фокусиране, а процесорът е Snapdragon 820.

Lenovo Phab 2 Plus — по-добър от Lenovo Phab 2 Pro

Phab 2 Pro е странен хибрид. Разполага със система Tango. Тя позволява на смартфона да се ориентира в пространството и да „вижда“ обемни предмети. Така не правите плоски снимки, а много по-интересни и ефекти.

Смартфонът е модернизиран със задна камера, в която има инфрачервен датчик и леща „рибешко око“. То обаче служи не за фотографска задача, а за ориентиране в помещения и при игра.

На теория Tango може да се комбинира с доста иновационни устройства с навигация по картинни галерии или с компютърни игри. Но дори Google не е в състояние да предложи нещо свое на Tango. Така получавате инструмент, с който няма какво да правите.

Honor 5X — по-добър от Honor 7

Honor 7 се появи в продажба през ноември 2015 г., а Honor 5X – през януари 2016 г. Първият се определя като един от най-добрите продукти на производителя. Той е способен да замени флагманския Huawei Mate S.

Когато сравняваме двата модела, по ниво на изпълнение, основните им камери са еднакви, по-усъвършенстван е сензорът на Honor 7, но пък в него има по-лоша оптимизация.

Разликата в предните камери също е незначителна. Корпусът на Honor 7 е по-дебел, а колкото до звука, той е съвсем малко по-силен. Разликите в полза на Honor 7 са по-добър дисплей, по-висока контрастност на матрицата и леко по-висока производителност.

От друга страна, 20 пиксела на основната камера редовно превръщат снимките в „каша“.

Източник: Profit.bg