Американският производител на електромобили Tesla намали цената на един от моделите си – кросоувъра Model X, въпреки че компанията все още работи на загуба, съгласно финансовия отчет за последното тримесечие. Новата цена на Tesla Model X в базова конфигурация е 79 500 долара модел, в сравнение с 82 500 долара досега. Компанията обяснява поевтиняването от 3000 долара с повишената рентабилност, която се явява следствие от нарасналите производствени мощности.

Цената от 79 500 долара се отнася за модификацията Model X 75D. Версията X 100D на кросоувъра струва почти двойно повече – 145 000 долара. За едно тримесечие Tesla, управлявана от Елон Мъск, е продала общо над 47 хиляди електромобила, като най-търсен е Model S.

Това не е първото намаляване на цените на електромобилите с американския бранд, пише technews.bg. Интересът към колите на Tesla е огромен, но компанията все още работи на загуба, което се обяснява с големите инвестиции в разширяване на производството.

Приходите на Tesla през второто тримесечие на годината нараснаха с 53% до 2,79 млрд. долара, или над два пъти спрямо същия период на предходната година. Загубата на компанията за периода април-юни възлиза на 401,4 млн. долара.