Eксдизайнерът на Aston Martin и основател на Fisker Inc. Хенрик Фискер публикува тийзър и обяви цената на новия си електрически спортен автомобил. Автомобилът Fisker EMotion ще струва 129 900 долара.

Новият модел получава електрическа задвижваща система, чиято мощност не е уточнена. Въпреки това е известно, че максималната скорост на електромобила ще бъде 260 километра в час. Заредените батерии са достатъчни автомобилът да измине 650 км.

Fisker EMotion получава система UltraCharger за бързо зареждане на батериите. Тя ще бъде в състояние само за девет минути да зареди батерията, което ще е достатъчно за изминаване на около 160 км.

Както се очаква, в бъдеще ще бъде на разположение система за автономно управление на електрическия автомобил. Оборудването ще включва набор от камери за кръгово наблюдение, както и оптичен далекомер LiDAR.

По предварителни данни официалната премиера на спортния автомобил Fisker EMotion ще се състои в средата на август тази година, съобщава Ams.bg.

Автомобилната компания Fisker е основана през 2007 г. от бившия дизайнер на Aston Martin Хенрик Фискер, специализирана в производството на екологично чисти суперавтомобили. Седанът Karma е оборудван с хибридна задвижваща система, в която влиза 2,0-литров бензинов двигател с 260 к.с. и електромотор с капацитет 161 к.с. и батерии, които могат да се презареждат от битовата електрическа мрежа.

След като направи 2450 автомобила, компанията Fisker остана без финансови средства и спря производството си. През 2013 г. беше обявено в несъстоятелност и активите на дружеството бяха купени от китайския производител на части и аксесоари Wanxiang, който обяви старта на нов проект. Самият Фискер основа своя собствена нова компания, наречена Fisker Inc.