На аукцион във Флорида е продаден автомобилът Ford Mustang, шофиран от Стив Маккуин във филма "Булит". С включените данъци, общата цена възлиза на 3,74 млн. долара. Това е най-скъпият Mustang, продаван някога на търг, който надминава предишния рекорд от 2,2 млн. долара за Shelby GT500 Super Snake от 1967 г., продаден през 2019 г., пише Bloomberg.

Наддаването е започнало от 3500 долара, но почти моментално е скочило до 1 млн. долара, а след около минута на 2 млн. долара. Необичайно ниската първоначална цена за толкова известен автомобил е била поискана от нейния собственик - Шон Кирнан. Той е споделил пред аудиторията в залата, че колата е била купувана вече два пъти за сумата от 3500 долара - от неговия баща и от предишния собственик.

Автомобилът, както стана ясно, е популярен като героя на една от най-известните сцени на преследване в Холивуд, където Стив Маккуин го кара из улиците на Сан Франциско в трилъра "Булит" от 1968 г. Интериорът му включва останки от филмова техника, които са все още върху каросерията на колата. Двигателят е модифициран, така че да бъде по-мощен и шумен. След приключване на снимките на филма, служител на Warner Brothers използва колата като ежедневно возило.

През 1970 г. я купува детектив от Ню Джърси, а 1974 г. пуска обява в списание, че продава автомобила, като добавя информация за произхода му. Така Кирнан става негов собственик и го пази до смъртта си през 2014 г., когато синът му го наследява. Години наред той отказва оферти от Стив Маккуин, който искал да купи колата и я ползвал за семеен автомобил.