Новото Ferrari Roma Spider бе представено в пещера„Магура“, разположена в красивата пещерна галерия „Прилепите“ на едноименната пещера.

Историята на великата италианска марка автомобили без аналог в цял свят се срещна с легендите на тайнствената пещера, за да подчертае неповторимото и ненадминато позициониране на марката в света на супер автомобилите. Новото Ferrari Roma Spider разполага с 3-литров V8 двигател с две турбини и 612 конски сили, пише Auto Bild. Ferrari изчислява, че спортният кабриолет достига 100 км/ч за 3,6 секунди и 200 км/ч за 9,5 сек. Максималната скорост на суперавтомобила е завидните 320 км/ч.

Цветът, с който шедьовърът на италианското майсторство бе лансиран в България, се казва Celeste Trevi, вдъхновен от едноименния фонтан Di Trevi в града на съвършеното изкуство Рим. Под звуците на роял и впечатляващо светлинно шоу, изобразено върху спиращите дъха скални образувания, новото Roma Spider се появи пред почетните гости, поканени на събитието. Рисунките от светлина изобразяваха движението на водата, такава каквото може да се види само във фонтана на Piazza Di Trevi. Програмата включваше и музикални изпълнения на живо и под съпровод на гайда и народна музика.