Главният изпълнителен директор на Tesla - Илон Мъск, е провел общо събрание със служителите на компанията, като е разкрил пред тях подробности за най-евтиния и най-достъпен като цена модела на марката, който е предназначен за пазарите в Китай и Европа.

Появата на този електромобил беше анонсирана още през 2020 година, като той ще се произвежда в завода на Tesla в Шанхай, както и във все още неоткритата фабрика край Берлин. От време на време се появяват информации за машината, но те не са потвърдени официално от американския производител.

Изданието Electrek се позовава на служител на компанията, които разкрива, че Мъск планира производството на модела да започне през 2023 година. Милиардерът е заявил, че колата може да бъде без педали и волан, което означава, че тя ще разполага с безпилотна технология от пето ниво по стандарта SAE.

Разбира се, обещанията на Мъск невинаги трябва да се приемат като чиста монета. Доказателство за това са многобройните промени в производствените планове на различните модела на марката. Той все пак е уточнил, че стартовата цена на новия модел си остава 25 000 долара, но е отказал да разкрие неговото име. Очаква се, то да бъде Model 2.

Източник: AutoMedia