Специална модификация на Bugatti Chiron, "близо до серийния модел", успя да вдигне на известната германска писта "Era-Lessin" скорост от 490,484 км в час (304,773 мили/ч). Постижението бе регистрирано от Асоциацията за технически надзор TÜV.

Както се посочва от компанията, този резултат е нов световен рекорд за скорост. На волана на супермашината беше състезателят Анди Уолъс.

Специално модифицираното купе Chiron Sport бе подготвено с помощта на известната фирма Dallara, производителят на гуми Michelin също участва в експеримента.

Каква е разликата между специалния Bugatti Chiron и стандартната версия на модела, все още не се знае. Според Top Gear, той е с 25 см по-дълъг и е оборудвана с друг аеродинамичен комплект за тялото, както и специални джанти Michelin Pilot Cup 2.

Bugatti Chiron Sport е оборудван със седемлитров W16 двигател с четири турбокомпресора, като мощността бе форсирана от 1500 до 1600 конски сили. Стандартният автомобил е в състояние да ускори до 100 км ч за 2,5 секунди, а максималната му скорост "за целите на сигурността" е ограничена до 420 км в час. За да свалите ограничителя, е необходим специален ключ, който ви позволява да увеличите възможната скорост до 450 км в час.