Обикновено заспивате ли веднага след секс? По-добре е да не го правите. Ако се грижите за здравето си, има няколко „правила“, които е добре да знаете.

Какво да правим след секс?

Отидете до тоалетната

Един от най-често срещаните съвети на гинеколозите е - уриниране след полов акт. Колкото по-скоро, толкова по-добре, направете го в рамките на минути след полов акт. Това ще ви позволи да избегнете инфекция на хепатит на пикочните пътища - потокът от урина изхвърля бактериите от пикочните пътища и ги пренася там по време на полов акт. Също така е добра идея да се къпете след това с интимна хигиенна течност с рН между 3,8 и 4,2. Избягвайте ароматните сапуни и други продукти.

Не носете бельо

Ако не искате да спите голи, облечете пижама или евентуално тениска или лека прозрачна нощница. Бельото обикновено е направено от синтетика и това влияе на риска от инфекции на интимните части.

Използвайте отделна кърпа

Ако вземате душ след полов акт, вземете отделна кърпа за себе си и за интимната си зона. Сменяйте я често и се уверете, че изсъхва добре, тъй като влагата е среда за размножаване на бактерии и инфекции. Използвайте такава, която е направена от 100% памук.