Списанията и форумите са препълнени със съвети как да се превърнете във виртуози на сексуалното изкуство. Но това в повечето случаи е напълно излишно. А и едва ли ще прекарате вълшебна любовна нощ, ако скочите в леглото с бележки, защото не можете да запомните всичко. И още нещо, конкретните и точно определени действия не са еквивалентни при всички. Затова ви предлагаме лесно решение. Запомнете три основни правила:

Първо умение – Качеството идва с опита

Изучавайте не просто еротични подсказки в социалните мрежи, а повишавайте сексуалната си компетентност. Тук обаче има важна уловка – не го правете с многобройни партньори, а само с един.

Както вече споменахме, всеки човек е различен и има своите предпочитани и чувствени места. Затова, за да подобрите сексуалните си умения, изпробвайте различни неща с настоящия си партньор. Това ще подобри и заздрави и връзката ви.

Второ умение – Слушайте партньора си

Ако не се разбирате, сексът просто няма да го има. Базовите анатомични знания не вършат работа, ако не знаете и не се интересувате какво и как иска партньорът ви. Факта, че бившите ви партньори харесват определено докосване, на определено място, не означава, че правилото важи и за настоящия. А и така обменяте опит. Не се доверявайте на инстинктите си или на знаците – питайте и слушайте. Бъдете конкретни, но и разумни, когато разкривате информация. Градете доверие, а не създавайте ново течение в сексологията. Вече няма място.

Трето умение – Изследвайте се един друг

Ако двете правила не ви се струват „секси“, третото вече ще ви хареса. Опитайте една нова техника. Тя е разработена от изследователите на човешката сексуалност – Уилям Мастърс и Вирджиния Джонсън. Идеята е да докосвате партньора си за собствено удоволствие. Процесът започва с целуване или докосване на която и да е част от тялото, с изключение на гърдите или гениталиите (напомняме ви, че смисълът е вие, а не партньорът да получава удоволствие). Експериментът продължава от четири до шест седмици на четири етапа, в които на свой ред и вие сте целувани и докосвани. 

Целта на упражненията е да се изгради истинска интимност между двамата партньори и да се преодолее срамът. Това подобрява не само секса, но и връзката ви.

Това че експериментът е продължил от 4 до 6 седмици, не означава, че 1-2 месеца, единственото, на което имате право е да се докосвате. И никакви оргазми през това време. Просто се наслаждавайте един на друг, изучавайки се.