Сексуалният живот е от ключово значение за щастието в една любовна връзка. Новите неща и експериментите правят секса интересен и създават по-голямо привличане между мъжа и жената. Учени попитали експерти относно някои съвети за това как може да се подобри сексуалният живот при двойките. Ето и техните отговори, цитирани от omed.bg:

1. Наблюдавайте се един друг как мастурбирате. Докосвайте се по начина, по който ви е най-приятно и достигате до оргазъм. Правете това пред своя любим, докато той прави същото. Наслаждавайте се на себе си и едновременно с това на него. Излезте от рамката и пробвайте нещо нестандартно.
 
2. Изиграйте секс сцена. Класическият секс може да бъде разчупен, ако си позволите да реализирате това, което съзнанието и тялото ви истински желаят. Помислете за любимите си секс сцени от филми или книги. Има неща, които силно желаете да ви се случат.. нали? Е, какво чакате? Опитайте се да влезете в главните роли и да изживеете някоя любима секс сцена с вашия партньор. Какво ще облечете, какво ще си кажете и направите? Обърнете внимание на детайлите и се наслаждавайте. Понякога усещането за ново изживяване, особено сексуално, събужда много силно привличане между мъжа и жената. Огъня между двама може да бъде събуден само с едно преживяване, ако то разбира се бъде достатъчно силно и запомнящо се. Какво чакате?

3. Дишайте. Дълбоките вдишвания и издишвания може да ви помогнат да си възвърнете вашата сензитивност и да събудите отново сетивата за нежните и чувствени докосвания. Дълбокото и бавно дишане ще ви помогне да изчистите ума си и да започнете да изпитвате удоволствие от сексуалния момент. Дълбокото дишане също така намалява тревожността и засилва фокуса върху тялото и усещанията му. Дишането е един „инструмент“, който би могъл да подобри сексуалния живот, но много често се подценява влиянието му в този процес. Няма как напрегнатият ум да изпита максимално сексуално удоволствие. Дихателните техники биха помогнали много в тези моменти.

4. Правете орална любов без да очаквате да достигнете до оргазъм. Изживейте истинска страст докато доставяте удоволствие на партньора си. Може да създадете и да се насладите на истинска експлозия, ако се фокусирате над преживяването, а не върху крайната цел. Усещайте всяка извивка на партньора си с езика и устните си. Наблюдавайте го как се наслаждава на това, което правите. Потъвайте в преживяването и приятните усещания, които се опитва да ви достави любимия.

5. Позволете си да натрупвате сексуална енергия. При мъжете сексуалното желание е по-скоро спонтанно, докато при жените то зависи от сексуалната енергия, която са натрупали в себе си и от желанието, което имат за секс. Позволете си да бъдете стимулирани. Насладете се на докосванията на партньора ви. Позволете му да гали тялото и косата ви, да ви целува по места, които са чувствителни и ерогенни. Дайте му шанс да предизвика силно сексуално желание, което да ескалира в бурна експлозия малко по-късно.

6. Отключвайте вашата сексуалност всеки ден. Много често в дългите връзки сексуалното желание намалява с напредването на времето. Това може да бъде променено като гледате един на друг със сексуално желание и трепета от самото начало. Позволявайте си на сексуалността да изгрява и я преоткривайте, вместо да й позволявате да си отива.

7. Преоткрийте движенията си. Какво си спомняте за най-добрите си любовници? Начина, по който се движат. Извивките, които прилягат идеално по вашите. Начина, по който телата ви са се сливали. Фокусирайте се върху начина, по който се движи партньорът ви. Може да откриете движения, които ви действат много възбуждащо и да предизвикате неустоимо сексуално желание.

8. Направете го на място, на което НЕ трябва. Рискът и интересните преживявания събуждат сексуалното желание. Сменете мястото. Леглото е уютно и удобно, но плажът, колата или друго място също ще ви подарят хубаво сексуално изживяване. След това отново се върнете към стандартното легло и го преоткрийте. Определено ще му се насладите повече, ако преди това сте го правили на друго място.

 9. Изключете ума. Стоп на тревогите, притесненията и излишните мисли. Отпуснете ума и бъдете тук и сега, отворени за удоволствие. Няма правилен начин, който да ви казва как да бъдете добър любовник. Най-важното е да бъдете присъстващи в настоящия момент и да бъдете отворени за усещанията на тялото си. Забравете, че ще правите хубав секс, докато прехвърляте в ума си утрешните си задължения. Просто кажете „Стоп“ на излишните мисли.

10. Позволете си да сте сексуални, дори и след това да не правите секс. Възбудата не е нещо, което максимално бързо трябва да бъде потушено чрез секс и оргазъм. Сексуалната енергия е най-мощната и би било много хубаво, ако си позволите да останете възбудени с партньора си и се насладите един на друг по-късно. Докосвайте се, предизвиквайте се, възбуждайте се дори и след това да нямате възможност да правите секс. Създавайте си тези специални моменти, които не е задължително да завършат със секс.