Мъжете не знаят много за това кога и колко често партньорът им има оргазъм. Проведени са проучвания за това колко често омъжените жени изпитват оргазъм. Интересното е, че цели 43 процента от мъжете не са знаели колко често жените им имат оргазъм. По-малко от 20 процента от жените могат да получат оргазъм само чрез стимулиране на влагалището.

Един от изводите на това изследване е, че сексуалното удоволствие на жените е свързано с честите оргазми, които изпитват. Но интересен факт е, че сексуалното удоволствие при мъжете зависи от това дали жената има оргазъм. Ето защо и двамата партньори трябва да се радват на секса еднакво.

Не е мит, че жените често знаят как да симулират оргазъм и го правят, за да не наранят чувствата на партньора си, да прекъснат секса, да избегнат чувството на несигурност или да увеличат собственото си удоволствие.

Около 25 процента от жените винаги имат оргазъм по време на секс, а 30 процента от жените казват, че никога не са имали оргазъм. Що се отнася до основните бариери пред оргазма, изследванията, публикувани в International Journal of Reproductive Biomedicine, показват, че досега най-често срещаните физически проблеми са досаден мъж или жена, инфекция на матката или недостатъчна хидратация.

Добрата комуникация е тясно свързана със сексуалното удоволствие и честите оргазми. Много жени се срамуват да говорят с партньора си за това, което харесват или не, но много други мъже, които знаят нуждите на партньорите си, казват, че са благодарни за казаното от партньора им, защото удовлетворението е взаимно.

И накрая, учените посочват, че е необходимо да стимулираме клитора, за да изпитаме оргазъм, но много партньори пренебрегват това.