Желанието за тройка може да бъде причинено от патологично повишено сексуално желание при мъжете (сатириазис) и жените (нимфомания). Тази и други причини за подобна идея в разговор с NHS посочи руският психотерапевт Игор Лях, психоаналитик от Европейския регистър.

Хората искат да прилагат подобна сексуална практика и поради монотонността в отношенията, според rozali.com.

„Както отбелязват сексолозите-психоаналитици, при някои хора рутината се случва в тяхното стабилно сексуално взаимодействие с партньор. Тоест поради личностни черти някои моменти се оказват неосъществими“, обясни специалистът.

Друга причина за това желание може да е младежката хиперсексуалност или реакция към това, което е видял в порнографията, каза той.

Освен това психотерапевтът каза, че за някои хора участието в тройки е начин не толкова да получат интимно удовлетворение, колкото да почувстват сила и да се утвърдят.

„Наистина, много често това е осъзнаването на нуждата от власт, от самоутвърждаване, от обсебващата идея за собственото величие“, уточни Лях.

Той подчерта, че самият факт на влизане в тази връзка при такива условия е като ядене на забранен плод.

Сексоложката Анастасия Аркашова в интервю за изданието установи, че най-често двойките прибягват до секса с тройка, като искат да разнообразят интимния си живот и да опитат нещо ново. Секс блогърката Елизавета Кузнецова също добави, че тройките са нов начин за общуване в двойка.

В същото време експертите предупредиха двойките да не прилагат подобна идея при липса на искрено желание от страна на един от партньорите.

„Преди да се съгласят на тройка, партньорите трябва да са 100 процента сигурни, че те самите го искат и не следват модата или се страхуват да откажат“, каза Аркашова.

Преди това сексолката Анабел Найт посочи начини за подобряване на качеството на сексуалния живот. Специалистката е убедена, че това може да бъде улеснено от разнообразието на интимния живот и отвореността към всичко ново.