Във всеки човек съществуват мъжка и женска божественост, две енергии, които не могат една без друга. В някои хора доминира мъжката енергия, в други - женската. В идеалния случай мъжкото и женското начало, двете енергии, са в баланс. © iStock Ако мъжката енергия доминира, то вие вероятно сте по-агресивни и грубовати. Ако женската енергия доминира, може да се чувствате слаби или неуверени, прекалено раними.

Женската енергия се свързва с майчинско чувство, грижовност и желание за излекуване и за помиряване. Мъжката енергия е фокусирана върху активността и постигането на резултати, предпазването на близките.

Полът и енергията нямат общо. Мъжката енергия може да доминира при жена, а женската - при мъж. Когато човек се ражда, тези енергии са балансирани, но с годините равновесието се губи.

Идеята за божествената женственост се среща в много религии. Но тя е приложима и за жената днес. Модерната жена трябва да е силна, но грижовна. Нежна, но и строга, когато се налага. Трябва да обича и подкрепя, но и да коригира. Всеки човек може да се свърже със своята божествена женственост и така да стане една по-добра своя версия.

Божествена женственост - качества на личността

Интуитивност

Състрадателност

Мъдрост

Опрощение

Креативност

Чувственост

Нежност 

Независимо дали сте мъж, или жена, свързването с вашата божествена женственост ще ви направи по-балансирани и по-щастливи.

1. Отделете време за почивка

Тишината и покоят са толкова труднопостижими днес. А именно там откривате себе си. Когато сте спрели, имате възможност да се огледате, да прецените и да продължите. Отделяйте 5 или 10 минути дневно за себе си. Без музика, без телевизия, без книги. Притворете очи и се оставете на тишината.

2. Бъдете чувствени

Чувствеността често се свързва погрешно с някаква форма на сексуална енергия. Чувствеността обаче е първо начин на възприемане и усещане на света - как се грижите за себе си, как се отнасяте към околните, как приемате света около себе си. За да подсилите чувствеността си, изберете част от деня, в която да се разходите спокойно в квартала. Спрете и докоснете цветовете на дърветата, уловете уханието от пресните зеленчуци на пазара, уловете емоциите в лицата на хората, с които се разминавате. У дома може да запалите ароматна свещ, да приготвите любимо ястие и да му се насладите, без да се разсейвате.

3. Водете си дневник

Един дневник може да промени живота на човек. Воденето на дневник е промяна на перспективата. Дава ви възможност да погледнете навътре и да се опознаете отново. Някъде между думите ще откриете своята божествена женственост и качества, които не познавате. Ежедневният дневник – още един начин да подобрите живота си 

4. Обичайте себе си

За да се свържете със своята божествена женственост и да сте побалансиран човек, трябва да показвате обич и на самите себе си. Обичайте себе си за това, което сте, а не за това, което бихте искали да бъдете. Обичайте най-добрите си качества, но и недостатъците. Грижете се за себе си - и физически, и психически.

5. Доверявайте се на интуицията си

Всички сте чували за интуицията на майката и колко силна може да бъде тя. За да се свържете с божествената си женственост, потърсете точно тези силни чувства. Може би сте ги "скрили" под плащ от логика и прагматизъм. Преоткрийте интуицията си и постепенно се научете да се вслушвате в нея. 8 признака, че сте изгубили връзка с интуицията си 

6. Премисляйте, преди да действате

За да откриете божествената женственост в себе си, оставете импулсивността настрана. Отделяйте миг, за да обърнете поглед навътре. Вслушайте се във вътрешния си глас, в страховете и надеждите си. Не се хвърляйте с главата напред. Търпението, способността да виждате отвъд очевидното са най-ценните ви оръжия.