Връзката между секса и напрежението е безспорна – от една страна, сексът успешно се справя с напрежението, стреса и главоболието, а от друга, сексът се подхранва от напрежението, което прави сексуалното изживяване много по-бурно, вълнуващо и чувствено.

Силното напрежение е страстоубиец за едни, тъй като увеличаването на нивата на т.нар. хормон на стреса кортизол води до понижаване на секрецията на тестостерон (и обратното). Откъдето идва логичното обяснение, че при наличие на психическо напрежение, последното нещо, за което си мислите, е секс. А всъщност именно сексът може да ви избави от него!

А други се възбуждат най-много именно, когато са под напрежение.Мисълта, че може във всеки един момент да ви спипат в разгорещена секс поза кара сексуалната възбуда да ескалира многократно, а оргазмът да бъде наистина разтърсващ. Докато сексът по учебник (или т.нар. ванила секс) в една и съща поза на обичайното място под ключ в спалнята у дома, без грам напрежение от факта, че някой може да ви види, все повече се използва с думата „страстоубиец“ в едно и също изречение.

Ето защо сексът в асансьора, в парка, в кола, на работно място, или у дома, докато в съседната стая имате гости, например, се препоръчва на двойки, които искат да върнат страстта във връзката си.

Сексуалното разнообразие и изкуствено създаденото напрежение като средство за разпалване на искрата във връзката стоят в основата и на т.нар БДСМ секс. Завръзването на ръцете, използването на ленти за очи, секс играчки и пълната липса на ясна представа какво ви очаква във всяка следваща секунда, макар и да имате пълно доверие в партньора си, ражда едно сладко сексуално напрежение, граничещо с невероятно голяма сексуална възбуда.

 

TrafficNews.bg