Въпреки ширещото се мнение, аналният секс може да бъде забавно, вълнуващо и суперприятно изживяване. Той няма добра репутация и доста хора се опитват да избягват да правят анален секс, защото се притесняват, че е болезнен, опасен и недостатъчно хигиенен. Тези съвети ще ви помогнат да промените отношението си към него.

1. Правете анален секс само ако сте развълнувани да пробвате, а не защото някой ви е убедил
Един от най-големите проблеми при подготовката за анален секс е, че мъжете могат да развият мания по него. Съвършено нормално е момчетата да обичат тази разновидност на размяна на ласки, но никога не трябва да се чувствате принудени, принудени или убедени да правите анален секс. Това, че партньорът ви се интересува от него, не означава, че и вие трябва да се интересувате.

2. Аналният секс се усеща много по-различно от вагиналния секс
За приемника в началото усещането може да бъде доста неприятно, особено ако партньорът ви не разбира как работи вашата анатомия. Ето защо е важно да се намери време да се отпуснете и да сте наясно как ще се чувствате предварително.

3. Подгответе и почистете тялото си
В дните преди аналния секс е добра идея да избягвате всяка храна. Най-добре си направете клизма.

4. Отпуснете тялото и ума си
На входа на ануса се намира сфинктерът. Този мускул играе решаваща роля за това колко ще се радвате на анален секс с партньора си. Този мускул не е като другите - той не може да се отпусне много бързо; но след като го направи, може да се разтегне доста. Когато е стегнат, е много стегнат. Така че по време на анален секс се фокусирайте върху отпускането на тялото и сфинктера, доколкото е възможно, за да направите нещата за вас и партньора ви по-удобни. Един добър начин да помогнете на тялото си да се отпусне е първо да пъхнете смазан пръст с лубрикант. Задръжте го на място за няколко минути и се опитайте да се съсредоточите върху отпускането на този конкретен мускул. След известно време ще забележите, че сфинктерът ви естествено се разхлабва. След това опитайте да вкарате втори лубрикиран пръст. След като почувствате, че започвате да се отпускате, може да преминете от използване на пръсти към анални вибратори и дилда, за да ви помогнат да свикнете с усещането. След като се почувствате отпуснати и готови, може да следвате следващите стъпки, за да поставите удобно пениса на партньора си във вас.

5. Решете дали ще използвате презерватив по време на анален секс
Някои хора смятат, че това, че не може да забременеят от анален секс, означава, че нямат нужда от презерватив. Ако и двамата не сте на 100 процента моногамни, трябва да носите презерватив. Хващането на полово предавани болести от анален секс е много възможно. Това е особено вярно, ако приемащият партньор прави анален секс за първи път. По време на акта се образуват много малки кожни разкъсвания в ануса и ректума.

6. Използвайте много смазка
Анусът не осигурява достатъчно смазване, така че е по-добре да използвате много лубрикант по време на анален секс. Това може да ви помогне да предотвратите увреждането на кожата или тъканите. Изборът на правилната смазка е от решаващо значение, особено ако използвате презервативи или сексиграчки. Ако използвате презерватив от латекс, не трябва да използвате смазка на маслена основа. Маслата ще разграждат презерватива, което може да доведе до разкъсването му. Затова не забравяйте да изберете лубрикант на водна основа, когато използвате латексови презервативи.

7. Започнете бавно, в позицията за анален секс в „кучешки стил“ или т.нар. „задна прашка”
Най-лесната позиция за анален секс, с която да започнете, е тази. В тази поза мъжът трябва да остане неподвижен в началото, за да може вие като получател да имате контрол. По този начин може да определите колко бързо или дълбоко да влезе пенисът и може да наложите по-бавен ритъм или по-плитко проникване. Когато се чувствате по-удобно, може да започнете да позволявате на партньора да навлиза по-дълбоко във вас, като се уверите, че контролирате темпото през цялото време.