"House of the Dragon" (Домът на дракона) току-що приключи с излъчването на втория си сезон, но създателят му вече говори за края на сериала.

Шоурънърът Райън Кондал потвърди, че предисторията на „Игра на тронове“ ще има още два сезона и ще приключи с четвърти сезон.

По време на пресконференция в понеделник Кондал разкри, че в момента се пише сценарият за третата част от продукцията, а снимките се очаква да започнат в началото на 2025 г. Той не е обсъждал с HBO дали третият сезон също ще се състои от осем епизода, но предполага, че от гледна точка на драматичните сюжети, темпото на сериала ще остане същото от сезон 2 нататък.

Финалът на втори сезон разочарова някои фенове, тъй като последният епизод завършва само секунди преди началото на голямата битка за Железния трон. Кондал обясни решението с желанието да се даде специално „време и място“ за тази част от историята.

"Очевидно е, че всеки, който е гледал финала, се стреми към това събитие. То ще се случи много скоро от гледна точка на разказа в "Домът на дракона. Въз основа на това, което знаем сега, това би трябвало да е най-голямото нещо досега, което сме правили. И просто искахме да имаме времето, пространството, за да го направим на ниво, което ще развълнува и задоволи феновете", каза той.

Един от големите проблеми на втори сезон изглежда е свързан с бюджета. HBO съкрати продукцията от 10 на 8 епизода, а голямата битка беше отложена за следващата част. Сценаристката Сара Хес заяви, че решението за намаляване на броя на епизодите "всъщност не беше наш избор". При премиерата на "House of the Dragon" Джордж Р.Р. Мартин - авторът, вдъхновил сериал, написа, че историята ще бъде разказана в "четири пълни сезона с по 10 епизода, да за да се отдаде дължимото на книгата от началото до края".

Очевидно е обаче, че нещата са се променили.