Мнозина се чувстват недоволни от любовната си връзка, но въпреки това остават в нея. Понякога това се дължи на страх от самота, несигурно бъдеще, финансови причини и други подобни. Но факт е, че докато сте с неподходящ човек, губите ценното си време.

Експертите са открили някои сигурни признаци, че имате връзка с грешния партньор и че е време да продължите напред. Може да не е лесно да се разделите, особено след дълга връзка, но е по-добър вариант, отколкото да се чувствате нещастни, самотни и празни с грешния човек.

Ако нямате доверие на партньора си и не можете да разчитате на него, тогава се уверете, че той не е най-подходящият за вас. Подходящият партньор ще се опита да улесни живота ви и няма да очаква сами да се погрижите за всичко, той ще ви даде да разберете, че винаги е до вас. Никога няма да разчита на вашия личен растеж и развитие, кариера и социален живот.

Един от главните показатели, че нещо не е наред във връзката, е ако не можете да бъдете най-добрата версия на себе си.

Хората, които са щастливи в една връзка, не трябва да мислят за връзка с никой друг, нито как биха могли да се чувстват по-добре, ако живеят сами. Ако партньорът ви постоянно ви преглежда и проверява, сякаш не ви вярва, това не е добър знак. Ако постоянно трябва да оправдавате действията си, къде сте били, с кого, тази връзка не е добра за вас.

Всички тези постоянни обяснения могат да бъде изтощителни и да оставят лоша следа върху психичното здраве.

Ето някои признаци, че очевидно сте в лоши отношения:

- постоянно го сравнявате с други мъже и изводът е един и същ, че другите имат по-щастлива и по-добра връзка

- не си спомняте последния път, когато сте правили секс и когато става въпрос за този момент, вие подхождате към него като към нещо, което просто трябва да се направи

- вече не правите нищо заедно

- след работно време не бързате да се върнете у дома, а се опитвате да останете някъде по пътя

- излизате с приятелите си все по-често, без него.

- мислите за изневяра.