Позата, в която спим, може да каже много за стабилността на брака, ако разгледаме резултатите от изследванията, проведени от уебсайта The Dozy Owl.

Проучването беше направено с 4987 разведени жени и 4786 разведени мъже и бяха направени някои интересни констатации.

А именно, основният въпрос, който беше зададен на респондентите: „В каква позиция обикновено си спал преди развода?“. Отговорите изненадаха изследователите.

Оказа се, че има три позиции, в които най-често спят двойки, които скоро след това се развеждат.

Доминираща позиция

Известно е, че нестабилността в брака може да настъпи, ако жената печели повече от мъжете или ако е по-влиятелна от него, и изглежда, че мъжкото его е засегнато еднакво, ако жената е доминираща в леглото, или спи до мъжа в позиция „голяма лъжица“. Тоест тя го прегръща отзад. 86% от анкетираните са казали, че са спали в това положение преди развода.

Докосване на краката

Втората най-често срещана позиция, при която двойките са спали преди развода, е тази, при която единият партньор поставя краката си над краката на другия, но така че телата им да не се допират. Тази позиция беше спомената от около 82 процента от анкетираните.

Гръб до гръб

78 процента от анкетираните признаха, че почти не са имали физически контакт с партньора си по време на сън. Те спели с гръб един към друг, без да се докосват, с празнина помежду им.