В средите на специалистите психологът Стюард Броуди е заслужил славата си на фанатичен привърженик на вагиналния оргазъм. Според него, това е залог за здраве и добро настроение при жените, пише dnesplus.bg. През 2008 година Броуди събира в едно изследване 16 жени, от които седем са от онези щастливки, които могат да получават оргазъм от вагинален секс, докато другите девет никога не са се радвали на „голямото О“ без допълнителна стимулация. Участничките в експеримента са помолени да извървят 100 метра, докато в същото време си представят, че са в отпуск и с любимия мъж. Разходката им е записвана на видео.

След това видео материалите са предадени на двама професори със специализация в сексологията, като целта е специалистите да се опитат по походката да разберат, кои от заснетите жени са способни да изживяват оргазъм само от вагинален секс. Резултатът от изследването: двамата професори точно разпознават в 13 от 16-те случая, т.е., по походката на жените са отговорили същото, което и жените са посочили в анкетните си карти. Трите разминавания намират логично обяснение с това, че са при жени, които до този момент не са изпитвали такъв оргазъм и е възможно в бъдеще да го преживеят, стига да срещнат подходящи партньори.

В конкретния случай обаче има две важни неща за отбелязване: първо, твърде малкият брой на участвалите в експеримента и второ, не е ясно доколко честно са разказали за себе си анкетираните дами. И още нещо, което е може би съвсем изкривява нещата – Броуди насочващо подбутвал колегите си с „Не, не, пак го изгледай: та тя не върви, а направо лети!“.

Не забравяйте, че наличието във влагалището на жената на чувствителни зони се дължи на това, че към стените му са прилепени „крачетата“ на клитора. Така че, всички оргазми са еднакво полезни!