Истинските мъже ядат месо. Това е твърдение, което сякаш вече изглежда доста остаряло. А храната, която консумираме, има пряк ефект върху живота ни като цяло и върху различните аспекти от него в частност. Като секса, например.

Ново изследване, проведено по повод документален филм, акцентира върху връзката между консумацията на продукти от животински произход и представянето на мъжете в леглото. В експеримента участват трима спортисти. Едната вечер те похапват различни видове месни ястия, а на следващата - храни със соя и грахов протеин. Помолени след това да разкажат за сексуалните преживявания с половинките си, те споделят, че след втората вечеря половин акт е продължил три-четири пъти по-дълго. 

 Връзката между веган храненето и по-доброто представяне в леглото все още не е научно доказана, но тези резултати дават предпоставка за позадълбочени изследвания. Защото само едно хранене може да окаже влияние на притока на кръв към цялото тяло. Досега са правени изследвания, които показват, че честата консумация на месо води до по-чести случаи на еректилна дисфункция. Причина за това се смята фактът, че месото забавя притока на кръв към гениталиите, пише Daily Mail. За разлика от него, растителната храна е богата на азотен оксид, който подпомага кръвообращението в цялото тяло и в интимните части в частност. Но изследователите са категорични, че не могат да съветват мъжете да се откажат изцяло от месото, а просто да преосмислят начина си на хранене.

 

Източник: lifestyle.bg