Във филмите, когато двойка прави секс на плажа, това винаги е спонтанно, романтично, почти магическо. Но нека бъдем реалисти, ако се опитате да направите това, най-вероятно ще се окажете с пясък там, където не трябва да бъде – и нищо друго. Това не означава, че не можете да правите секс на плажа, просто означава, че трябва да се подготвите, преди да предприемете крачката.

„Най-важното нещо е да планирате предварително“, казва д-р Джанет Брито, сексолог и клиничен психолог в Хонолулу . Тя дори предлага да преминете през няколко сценария „ами ако“ – като „ами ако започне да вали?“ – за да сте сигурни, че сте покрили всичките си бази. Това може да звучи като работа (обратното на това, което трябва да бъде сексът), но мислете за това като за планиране на малка ваканция. Давате на себе си и партньора си нещо, което да очаквате с нетърпение, което само може да помогне да вдигнете залога, когато най-накрая дойде моментът.

Разбираемо е защо толкова много хора харесват идеята да правят секс на плажа, казва секс терапевтът Емили Джамеа, д-р. „Вие сте сред природата и това е спокойна среда, която може да предизвика чувство на релаксация“, казва тя. „Просто трябва да влезете в него с реалистични очаквания.“

1. Уверете се, че е законно.

2. Намерете частен и уединен плаж.

3. Елате подготвени.

4. Носете нещо, което лесно се съблича.

5. Изберете разумно вашето място за секс на плажа.

6. Изравнете пясъка, преди да се настаните.

7. Подредете сцената.

8. Отделете време за любовна игра.

9. Заемете позиция.

10. Ако някой мине, не се паникьосвайте.

11. Спрете веднага, ако получите пясък в гениталиите си.

12. Охладете се, когато сте готови.