Ако започнете да губите интерес към секса или нямате настроение за действие, виновниците може да са от физиологичен и психологически характер, твърдят учени от Калифорнийския университет.

Те проведоха проучване сред 128 респонденти, отговаряйки на въпроси за това, което убива желанието им за секс. Изводът е, че комуникацията и обменът на обич играят основна роля в такива ситуации.

Резултатите показаха, че стресът, неразрешените ситуации, алкохолът, родителството, употребата на наркотици, твърде малко сън и други подобни оказват голямо влияние върху загубата на интерес към сексуалните дейности.

Въпреки че се различават по много начини, както мъжете, така и жените са съгласни, че някои неща автоматично убиват желанието за секс.

Ето няколко от тях:

Лоша хигиена

Лошата миризма на тялото и дъха може да повлияе на сексуалния ви живот, а лошата хигиена може автоматично да убие желанието ви за секс.

Бездействие

Ако се изкушите да оставите цялата работа на партньора си, не го правете. Можете да играете секси игра, в която само един поема инициативата и е доминиращ, но всичко е въпрос на споразумение.

Прекалено много грубост

Не играйте груба игра, защото не всеки иска такова забавление.

Странно бельо

Да, облеклото може да запали страстта, но и да я унищожи. Определено сте най-секси без дрехи, но ако сте облекли секси бельо, потрудете се то да е такова, че да асоциира страст.

Агресия

Едно е да си уверен, а съвсем друго да си агресивен. Прекомерното "господство" в спалнята не е много стимулиращо, никой не харесва агресивни хора, колкото и секси да изглежда за някого.