Най-старата гигантска костенурка в света се оказа... с хомосексуални наклонности. Джонатан, който е на невероятна възраст от 186 години, е може би най-старото същество на земята. Той живее на остров Света Елена от 19 век.

Британски експертите обаче съвсем наскоро направиха непредполагаемо откритие във връзка със сексуалната ориентация на костенурката. Приятелката на стария Джонатан - Фредерика, с която той консумира връзката си през последните 26 години, по всяка вероятно е мъж, съобщи The Times. Тоест Фредерика се оказва Фредерик, а Джонатан – гей.

Костенурките нямат лесно идентифицируеми разлики между мъжките и женските индивиди. Вместо това, полът се разгадава на база, фини улики, нещо като вторични полови белези. Така издайнически са вдлъбнатини във формата на черупката и стомаха.

Джонатан се чифтосва с костенурката Фредерика от 1991 година насам, когато местните жители решили, че старейшината сред костенурките се нуждае от приятелка. Те заключили това на база това, че Джонатан станал раздразнителен и започнал да чука ожесточено на пейки и да прекъсва игрите на крокет.

Катрин, която е ветеринарен лекар на костенурките, казва че двете животни правят всичко заедно - ядат, спят и се чифтосват.

Фредерика обаче получила лезии на черупката и се наложило лечение, по време на което било констатирано, че Фредерика е Фредерик.

Жителите на остров Света Елена открай време били объркани от факта, че двойката никога не е имала поколения, но откритието най-накрая решава тази мистерия.

Джонатан е най-известният жител на Света Елена и мнозина от жителите са убедени, че той ще ги надживее. На 186 г. той вече е надживял продължителността на живота на гигантските костенурки - 150 години - с повече от 35 години.

Той живее на острова, от както е подарен на губернатора от Сейшелските острови през 1880-те. Оттогава насам Джонатан е представен на държавни и официални церемонии при гостуващи от знатни особи от цял ​​свят.