Повечето хора имат малко нереална картина за секса, но това, което трябва да разберем, е, че всеки от нас има различен вкус и всичко е индивидуално, казва секс терапевтът и психолог Джема Криб.

Ето няколко митове за секса, в които не трябва да вярвате:

Трябва да се възбудите преди секс

Някои хора трябва да започнат да се целуват и да играят на любовна игра, за да създадат силно желание и копнеж, но това не е нещо необичайно. Едно проучване установи, че 97 процента от жените и 60 процента от мъжете казват, че правят секс, дори когато не са възбудени, и това чувство се появява само след известно време.

Мъжете имат по-голямо желание за секс от жените

Либидото на мъжете се описва като по-интензивно, по-анималистично и желанието им за секс се сравнява с чувството на глад. Но желанието за секс не е по-слабо при жените, както мнозина вярват. В едно проучване мозъчните сканирания показват, че в мозъка на жената се наблюдават същите процеси, както при мъжете, докато гледат порно филми или еротично съдържание. Намаленото либидо също се влияе от едни и същи неща и при двата пола - депресия, стрес и недоволство във връзката.

Само жени симулират оргазъм

Много мъже се фокусират силно върху оргазма на партньора си, а жените често се чувстват притиснати да го достигнат, за да не наранят партньора си. Доказано е едно и също нещо и за двата пола, 11 процента от мъжете фалшифицират оргазъм по две причини. Същото като при жените - за да не наранят партньора или да свършат по-бързо със секса.

Всички оргазми са еднакви

Много хора не знаят, че мъжете могат да постигнат оргазъм без еякулация. „Сух оргазъм“, както го наричат, може да възникне по медицински причини, но и поради честа мастурбация.

Жените могат да изпитат няколко вида оргазми, някои по-добре от други. Този със стимулацията на клитора е най-бърз, а за оргазъм със стимулация на G-точката трябва да се потрудите малко повече. Но той е по-интензивен и се усеща най-много във влагалището.