Масово се крадат секси селфита на момичета във Фейсбук. За това сигнализираха потърпевши в TrafficNews.bg

Крадат се профилни снимки и такива от еротични сесии. После те се използват за забавление на фенове във Фейсбук страници.

Преди време TrafficNews.bg ви запозна със случая, в който администратори на страници качват снимки на полуголи малолетни и непълнолетни момичета, заедно с истинските им имена и друга информация за тях, без знанието им. Страниците носят провокативните имена - „Курволяк”, „Курволяк БГ”, "Курвите на Пловдив", "Български мръсници", "Курволяци на рояци", "Малки курви”, „ БГ Курви”, „Курвите на БГ 2.0” и още много други.

Администраторите на тези страници апелират към своите фенове с призив : „Пращайте снимки на курви или техния Фейсбук - анонимността е гарантирана". Често момичетата дори нямат и представа, че техните закачливи селфита, попадат в тези страници, които са посещавани от цял свят и фотосите им задоволяват жадните погледи на педофили. Някои от снимките дори са придружени с имена, личен фейсбук и информация къде живеят.
Момичетата от снимките са на видима възраст от 12 до 16 години, възможно е да са и по-малки. Със сигурност родителите им дори неподозират, че малкото им дете е способно да позира като от списание за възрастни.

Когато дадена страница бъде спряна от Фейсбук, не след дълго се появява нова, която обещава скорошно и подобаващо завръщане с още повече еротични снимки.

Явно няма институция, която да предпази децата ни, но е ясно, че и те самите не се пазят.

TrafficNews.bg съветва младите момичета - Не позволявайте да ви снимат или вие да се снимате в неприлични фотоси или клипове, още по-малко да ги качвате в интернет, защото качени ли са веднъж, не могат да се спрат и не се знае кой с каква цел би ги използвал. Един ден ще съжалявате и ще ви е срам от децата ви.
И съвет към родителите – Обръщайте повече внимание на децата си, възпитавайте ги и говорете за проблемите и опасностите, които крие интернет пространството. И цифрата 1000 на брояча на приятелите във Фейсбук, не означава, че имат 1000 приятели.

Докато ДАНС затваря порносайтове, Фейсбук бълва нови страници за „малки курви” четете ТУК

TrafficNews.bg